Dyslektikerutbildning

Specialteori som är förlängd och fördjupad för elever med läs och skrivsvårigheter, eller andra funktionshinder.

Hemsida: Dyslexiteori.se

Lektionslängd

Vi jobbar i 50 minuters pass.
Har du en dubbel lektion så har vi en rast i mellan.
Behöver du röra på dig under lektionen så är detta helt ok.

Teorilektionerna har du i lugn och skön miljö, avskiljt från den övriga verksamheten.

Innan du börjar

Innan du börjar bokar du ett personligt samtal med läraren. Det är en stor fördel om du vid detta besök även har en närstående med dig, eller den som kommer hjälpa dig med teorin hemma.

Vid intervjun skall det framkomma om eventuellt kommande teoriprov för körkortsprovet skall göras muntligt eller med förlängd tid. Under utbildningens tid kan detta ändras om du så önskar.

Provet kan göras med ljud, muntligt (bild) eller som vanligt med förlängd tid.

Vår skola har rätt att skriva ut det intyg som du behöver, men för att ett sådant intyg ska gå att skriva måste du jobba med teorin till största delen på skolan.

Syntest, Körkortstillstånd

Vid besöket kan du göra prövning av din syn. Intyget skall bifogas ansökan om körkortstillstånd, som du söker hos Transportstyrelsen. För att det ska gå så snabbt som möjligt att få alla tillstånd, behöver du gå in på www.korkortsportalen.se. Där klickar du dig fram till körkortstillstånd. Följ sedan bara instruktionerna. När du sedan har fått alla papper från Transportstyrelsen hjälper vi dig gärna med att fylla i alla ansökningar, när du kommer till skolan.

Pris

Lektionspriset är 670:-/70 min. När du börjar jobba med proven i datorn,finns det tillgång till ljud. Denna tillgång kommer du även att ha hemma. För att teorin ska bli så effektiv som möjligt så behöver du även jobba hemma.

Inskrivning vid skolan kan du göra vid det personliga besöket och även köpa ut de läromedel du behöver.

Körlektioner

Vid din första körlektion kan du ta med din eventuella handledare om du så önskar. Då kan du och din handledare få lite tips hur du i fortsättningen skall lägga upp din utbildning så att det blir en bra ordning på densamma. Det är viktigt med körträning samtidigt som du går teorikursen.

Körlektioner kan du köpa till förmånliga paketpriser.

Övrigt material

Övrigt som finns att köpa här på trafikskolan är:
• Lättlästa körkortsboken med ljud
• Trafikens grunder med ljud
• Road Quiz med körkortsfrågor med ljud

Vad är Dyslexi?

Dyslexi eller läs- och skrivsvårigheter är ett funktionshinder som innebär att du har problem med att läsa och/eller att skriva. En logoped eller speciallärare kan göra en dyslexiutredning. Själva dyslexin kan inte behandlas, men hjälpmedel kan underlätta tillvaron. Läs mer

Länkar om dyslexi

Svenska Dyslexiföreningen
dyslexi.info
Dyslexiförbundet FMLS
Wikipedia om dyslexi
Dyslexi, inte så kul.
En privat hemsida om att leva med dyslexi.