Handikappsutbildning - Körkortsutbildning för personer med funktionshinder

Vår utbildning är helt individuell. Du får hjälp av våra lärare som har stor erfarenhet och det är du som elev som bestämmer om normal kurslängd eller s.k. intensivutbildning. Teori varvas med praktik för att utbildningen skall bli så effektiv som möjligt.

Körkortstillstånd

När du ansöker om körkortstillstånd hjälper vi dig med hälsodeklaration och syntest samt övriga papper, och skickar dessa till Länsstyrelsen. Du får inte börja övningsköra förrän detta tillstånd är klart och du måste också ha fyllt 16 år.

Anpassade bilar

Du har gratis utprovning (35 min) av bilarna och skulle dessa ändå inte passa dig, så samarbetar vi med företag som kan hjälpa dig utrusta en egen bil med mycket avancerad utrustning. Våra bilar är Volvo V70 med det senaste i utrustning för att också kunna köras med handmanövrering. Vi sänder dig gärna vår specialbroschyr om du ringer oss.

Bidrag

Vid testlektion får du sedan ett kostnadsförslag i en offert om du så vill. Detta kan sedan behövas om du söker bidrag till din körkortsutbildning hos försäkringskassan eller privata fonder. Vid behov så kan du fråga oss om namn och adress till dessa privata fonder som vi har en del av i våra register.